Project in beeld

Op deze pagina vind je regelmatig beeldmateriaal van de verbouwing van station Rotterdam Alexander.

Staalconstructie op zijn plek - 17 juli 2019

Vlak voor de bouwvak, een goed moment voor een foto-update van de voortgang. De staalconstructie aan de Prins Alexanderpleinzijde staat inmiddels grotendeels op zijn plek, de contouren van de nieuwe hal zijn goed zichtbaar.

Eerste nieuwe lift succesvol geplaatst - 4/5 mei 2019

Afgelopen weekend is de eerste lift voor de nieuwe stationshal geplaatst. De lift, goed voor 5.300 kilogram staal, werd in de nacht van zaterdag op zondag door een kraan op zijn plaats gehesen. Zaterdag overdag vonden de voorbereidingen plaats: de aanvoer van de liftconstructie en de montage van een deel van de glasplaten. Komende weken wordt de lift verder afgebouwd.

Buitendienststelling 30 juli - 6 augustus 2018

Zaterdag 4 en zondag 5 augustus sloopten aannemer Averesch en haar onderaannemers de overkappingen van de metroperrons. Deze kenmerkende boogkappen werden losgeslepen, naar beneden gehesen, op de grond in stukken geslepen en afgevoerd. Eerder deze week zijn de puien, kozijnen en ruiten al uit het stationsgebouw verwijderd. Tegelijkertijd bouwde aannemer K.Dekker verder aan de nieuwe overkappingen op de treinperrons. Opdrachtgevers ProRail en NS Stations deelden ijsjes uit aan reizigers die door deze werkzaamheden met de bus moesten én aan de bouwers en slopers die al sinds maandag 30 juli keihard werken aan een nieuw Rotterdam Alexander

Start van de bouw - 8 mei 2018

Virtuele wandeling door het nieuwe station


Toekomstbeelden