De reiziger centraal

Station Rotterdam Alexander ontwikkelt zich tot een multimodaal OV-knooppunt waarbij jij als trein- of metroreiziger centraal staat. 

Alle modaliteit onder één dak

Openbaar vervoersknooppunt Rotterdam Alexander wordt verbouwd. Het is het tweede station van Rotterdam waar zowel NS als RET dagelijks duizenden reizigers vervoeren. We bouwen aan een modern OV-knooppunt met allure dat inspeelt op de behoeften van reizigers van nu en de toekomst. Het trein- en metrostation komen straks onder één dak. Als reiziger kun je hierdoor rekenen op een snelle, comfortabele en veilige in-, uit- en overstap. Verschillende soorten van vervoer (auto, trein, metro, bus, taxi en fiets) sluiten naadloos op elkaar aan.

Ontwerp

Het ontwerp van het nieuwe stationsgebouw wordt getypeerd door openheid, goede zichtlijnen en het gebruik van veel glas. Dit draagt sterk bij aan het gevoel van veiligheid op en rondom het station. Het diverse winkelaanbod en goede voorzieningen maakt het aangenaam om te verblijven en zorgt ervoor dat je van reistijd eigen tijd kunt maken.

 

Uitstraling

De herkenbare stationsentrees en het opschonen van de omgeving zorgt ervoor dat de uitstraling van het station straks sterk verbetert.

Rotterdam Alexander is straks een open, herkenbaar, levendig, toegankelijk en sociaal veilig station en stationsomgeving rijker. 

Afbeeldingen

Vogelvlucht Rotterdam Alexander
Stationshal Rotterdam Alexander

Video

Audio