Tijdelijke looproute van en naar treinspoor 1 (trein richting Gouda en Utrecht) vanaf 9 januari 2019

Update (8 januari 2019)

Als projectteam zorgen wij voor veilige en toegankelijke routes van en naar de treinen. De tijdelijke trapopgang voldoet op dit moment nog niet aan onze eisen. De geplande ingebruikname van de tijdelijke trap- en liftopgang in de Eridanusstraat is daarom uitgesteld. U bereikt uw trein op dit moment nog zoals u gewend bent: via de stationshal.

Zodra de tijdelijke opgang in gebruik genomen wordt, informeren wij u opnieuw.

***

Direct na de kerstvakantie, vanaf 9 januari 2019, starten de werkzaamheden aan de nieuwe stationshal. De toegang tot de stationshal aan het Prins Alexanderplein wordt voor langere periode afgesloten, de oude hal wordt gedeeltelijk ingericht als bouwterrein om aan de kant van het plein de nieuwe stationshal te realiseren. De huidige trap en lift naar spoor 1 zijn hierdoor buiten gebruik. Treinreizigers bereiken het perron voor de treinen richting Gouda en Utrecht vanaf 9 januari via een tijdelijke toegang buiten het station. Deze situatie duurt ongeveer tot zomer 2019.

Gevolgen voor reizigers en gebruikers

Treinreizigers bereiken hun trein, vertrekkend van spoor 1 richting Gouda en Utrecht, via een tijdelijke buitentoegang naar het perron (via trap of lift) in de Eridanusstraat. De looproute wordt door middel van borden aangegeven. U checkt in of uit bovenaan deze tijdelijke trap. Uw OV-chipkaart kunt u onderaan de tijdelijke opgang bij de lift opladen. Houdt u rekening met een langere overstaptijd tussen bus of metro en de trein.

Faseringsplan RTA_12-2018.jpg