Geen treinverkeer tijdens Hemelvaartsweekend 10-13 mei 2018

Tijdens het Hemelvaartsweekend vinden er diverse werkzaamheden plaats op het station. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei stoppen er daarom geen treinen op station Rotterdam Alexander, metro’s en bussen rijden wel volgens dienstregeling. Tijdens het Hemelvaartsweekend werken we op de treinperrons, in de stationshal en aan het spoorviaduct.

Buitendienststellingen

Sommige werkzaamheden voor het nieuwe station kunnen we in verband met de veiligheid van reizigers en gebruikers alleen uitvoeren als het station is afgesloten en er geen treinen rijden. Om het dagelijkse gebruik van het station zo min mogelijk te hinderen, sluiten we het station af in vakantieperiodes en tijdens feestdagen. Dit doen we twee keer in 2018: tijdens het Hemelvaartsweekend en in de zomervakantie tussen 30 juli en 6 augustus.

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten in de nacht van woensdag op donderdag en duren tot maandagochtend 14 mei 05.00 uur. In deze periode werken we non-stop. Er vinden onder andere boor- en zaagwerkzaamheden plaats. Ook worden er tijdelijke hulpconstructies aangebracht, wordt er gewerkt aan de perronkappen op de treinperrons en worden er tijdelijke kranen opgesteld rond het station.

Hinder voor de omgeving

De parallelbaan van de Prins Alexanderlaan en de onderdoorgang naast het station (Eridanusstraat) zijn gedurende het weekend afgesloten voor verkeer. Er worden korte omleidingsroutes ingesteld. Verder zullen sommige werkzaamheden enige geluidhinder met zich meebrengen en wordt de bouwplaats in de nachtelijke uren verlicht. Uiteraard doen we ons best deze hinder zoveel mogelijk te beperken.

Hinder voor treinreizigers

In het Hemelvaartsweekend vinden er grootschalige spoorvernieuwingen plaats tussen Rotterdam en Gouda. De werkzaamheden op station Rotterdam Alexander zijn onderdeel van deze buitendienststelling. Er worden bussen ingezet en er zijn verschillende omreisroutes. Ga je een dagje weg, of kom je shoppen in Alexandrium? Voorkom verrassingen, en plan je reis via de reisplanner. Kijk voor meer informatie op de website van NS.