Werkzaamheden aan spoor en station tussen 30 juli en 6 augustus

Van maandag 30 juli tot en met maandag 6 augustus wordt er aan het spoor gewerkt tussen Rotterdam Centraal en Gouda. Er stoppen daarom in deze periode geen treinen op station Rotterdam Alexander. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus rijden er ook geen metro’s tussen de haltes Capelsebrug en Graskruid. Dit in verband met werkzaamheden aan het station. In opdracht van NS verwijdert aannemer Averesch de kappen, puien en ramen van de stationshal en de metroperrons. Aannemer K.Dekker vervangt in opdracht van ProRail de perronkappen op de treinperrons. Tevens brengen zij nieuwe kozijnen, verlichting, omroepinstallaties en meubilair aan op de treinperrons.

Omleidingen op en rond het station

De puien, ramen en perronkappen worden met hijskranen verwijderd. Er komen kranen te staan nabij Café Wilskracht, op het busstation en op de parallelbaan van de Prins Alexanderlaan. Vanaf maandag 30 juli 00.00 uur tot dinsdag 7 augustus 05.00 uur wordt er non-stop gewerkt. Er zijn die week verschillende omleidingen van kracht voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Deze worden aangegeven met borden.

 • Maandag 30 juli – donderdag 2 augustus 06.00-20.00 uur
  Afgesloten: Tunnel onder station door (Eridanusstraat/Marten Meesweg) van 06.00-20.00 uur
  Route: Voetgangers en fietsers: door de stationshal (fiets aan de hand), auto’s: G.H. Betzweg
 • Maandag 30 juli – donderdag 2 augustus 06.00-20.00 uur
  Afgesloten: Koperpad (fiets- en voetpad)
  Route: Over het plateau, achter de Chickenspot langs
 • Zaterdag 4 augustus 00.00 uur – zondag 5 augustus 24.00 uur
  Afgesloten: Stationshal
  Route: Tunnel onder de sporen door
 • Zaterdag 4 augustus 00.00 uur– zondag 5 augustus 24.00 uur
  Afgesloten: Parallelbaan Prins Alexanderlaan, ter hoogte van het station
  Route: Hoofdrijbaan Prins Alexanderlaan
  Kiss&Ride: Eridanusstraat of Marten Meesweg

Reizigers openbaar vervoer

Van maandag 30 juli tot en met maandag 6 augustus rijden er geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Gouda. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus rijden er ook geen metro’s via Rotterdam Alexander. NS en RET zetten bussen in. Plan je reis voor vertrek via de reisplanner van NS of RET.

 • Uitstaphalte NS: parallelbaan Prins Alexanderlaan
 • Opstaphalte NS: overkant Prins Alexanderlaan, ter hoogte van Zadkine College
 • RET in- en uitstappen: reguliere RET-halte ter hoogte van Albeda College

Na de buitendienststelling

Direct na de buitendienststelling start de bouwvak. In de loop van augustus start het omleggen van de kabels en leidingen op de parallelbaan van de Prins Alexanderlaan. Dit is nodig om vervolgens het nieuwe station te kunnen realiseren. We werken hard aan het aanpassen van het constructief ontwerp en de planning om zo snel mogelijk verder te kunnen met de verbouwing van het stationsgebouw.