Eerste nieuwe lift succesvol geplaatst

Afgelopen weekend is de eerste lift voor de nieuwe stationshal geplaatst. De lift, goed voor 5.300 kilogram staal, werd in de nacht van zaterdag op zondag door een kraan op zijn plaats gehesen. Zaterdag overdag vonden de voorbereidingen plaats: de aanvoer van de liftconstructie en de montage van een deel van de glasplaten. Komende weken wordt de lift verder afgebouwd.

Transparante liften

Het nieuwe station krijgt twee liften naar de treinperrons. Deze liften worden grotendeels transparant uitgevoerd. De tweede lift, naar spoor 2, wordt in juni geplaatst.

Bouw van de nieuwe hal

Volgende week, dinsdag 14 mei, wordt de rest van de stationshal afgesloten voor reizigers. Alle treinreizigers bereiken het perron dan via tijdelijke opgangen net buiten de oude stationshal. Ook metroreizigers richting Schiedam Centrum krijgen te maken met een tijdelijke opgang in de Prins Alexanderlaan.

De afsluiting van de volledige stationshal maakt het voor de aannemer mogelijk om ongehinderd door te bouwen aan de nieuwe stationshal. Naar verwachting is hal aan de zijde aan het Prins Alexanderplein deze zomer klaar.

Comment