Let op: alternatief OV tijdens weekends herfstvakantie (18-27 oktober)

In de weekends aan het begin en eind van de herfstvakantie vinden er werkzaamheden plaats op station Rotterdam Alexander. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober stoppen er geen metro’s op station Alexander. Zaterdag 26 en zondag 27 oktober stoppen er geen treinen. Zowel RET als NS zetten bussen in, welke vertrekken vanaf de Prins Alexanderlaan.

Werkzaamheden metroperron

Vanaf vrijdagavond 18 oktober 22.00 uur tot en met maandagochtend 21 oktober 05.00 uur vinden er hijswerkzaamheden over de metrobaan plaats. Zo worden onder andere stalen balken als onderdeel van de gehele staalconstructie geplaatst en leggen we zogenaamde kanaalplaten over de metrobaan. Deze platen vormen de basis van het nieuwe stationsdak.

Nachtelijke werkzaamheden ter voorbereiding

Vanaf maandag 30 september op dinsdag 1 oktober tot en met donderdag 10 op vrijdag 11 oktober vinden er in alle nachten werkzaamheden aan de bovenleiding plaats. Deze werkzaamheden geven weinig tot geen hinder voor de omgeving en hebben geen invloed op de dienstregeling van de metro.

Gevolgen voor reizigers en omgeving

Voor metroreizigers:

Er stoppen op 19 en 20 oktober geen metro’s op Alexander. Vervangende bussen vertrekken iedere 7,5 minuut vanaf de RET-bushaltes aan de Prins Alexanderlaan. De route naar deze tijdelijke haltes wordt met borden aangegeven. Op de website van de RET of in deze informatiefolder vindt u meer reisinformatie.

Voor autoverkeer:

Alle routes rondom het station blijven open voor verkeer. De rechterrijbaan van de Prins Alexanderlaan wordt ter hoogte van het station tijdelijk versmald, de maximumsnelheid wordt verlaagd. Parkeren op de parallelbaan van de Prins Alexanderlaan is van vrijdagavond 22.00 uur tot en met zondag niet mogelijk.

Voor voetgangers en fietsers:

De kraanopstelling staat vanwege ruimtegebrek en de hijsafstand tot het nieuwe station pal voor de metro-overweg. Voetgangers leiden we om de kraan heen, overige wandelroutes rond het station, van en naar de treinen, het busstation en het vervangend vervoer blijven in gebruik. Wij verzoeken fietsers om af te stappen en als voetganger de overweg over te steken. U kunt – afhankelijk van uw bestemming – ook de Prins Alexanderlaan oversteken ter hoogte van Graskruid of bij de Hoofdweg. Gedurende de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars aanwezig.

De fietskluizen naast de metro-opgang aan de Prins Alexanderlaan zijn gedurende het weekend enkel bereikbaar komend vanaf de Hoofdweg. Komt u met de fiets naar het station en reist u verder per (vervangende) bus of trein? Wij adviseren u om uw fiets tijdelijk in één van de andere fietsenstallingen te plaatsen. U kunt ook de Prins Alexanderlaan oversteken en via die zijde verder lopen.

Voor omwonenden:

We verwachten dat de hijswerkzaamheden weinig tot geen geluidoverlast of andere hinder veroorzaken voor de omgeving.

Werkzaamheden treinperrons

In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 oktober stoppen er geen treinen op Rotterdam Alexander vanwege een buitendienststelling op de lijn Rotterdam Centraal-Gouda. Op Rotterdam Alexander worden de treinperrons op de landelijk vastgestelde hoogte gebracht, waarmee een gelijkvloerse instap mogelijk wordt. NS zet bussen in gedurende dit weekend, deze kunt u vinden op de Prins Alexanderlaan ter hoogte van het Zadkine College. Wij adviseren u voor vertrek uw reis te plannen via de NS Reisplanner.